X

Care este mâncarea asociată cu ospitalitatea românească

Țara noastră are o istorie culinară care a rezistat de-a lungul timpului, iar unele rețete se pare că sunt nemuritoare.

Una dintre rețetele mult cunoscute și apreciate din bătrâni este și supa de găluște.

Această supă delicată și hrănitoare este ideală pentru zilele reci, însă reprezintă și o alegere simplă când ești lipsit de chef și fără poftă de mâncare.

CITEȘTE ȘI: Rețeta nutriționistului: Supa care te ajută să slăbești – Exquis

Care este mâncarea asociată cu ospitalitatea românească

Ingrediente pentru supă:

Ingrediente pentru găluștele de griș:

Care este mâncarea asociată cu ospitalitatea românească

Mod de preparare:

Pentru supa de pui se folosesc în general aripile, spatele, gâtul și organele de pui (pipota, inima).

Curăță aceste bucăți de pui de eventualele pene, curăță pipota de pielițe și elimină cheagurile de sânge de pe inimă.

Pune apoi carnea în apă rece alături de 2 lingurițe de sare și adu carnea la fierbere. Încă de la primul clocot se începe spumarea supei. Fierbe carnea la foc mic timp de 15-20 de minute și spumează constant supa.

Adaugă apoi ceapa întreagă și puțină sare. Se lasă apoi supa să fiarbă pentru încă jumătate de oră, timp în care poți curăța zarzavaturile.

Când supa pentru găluști a fiert suficient, adaugă și zarzavaturile tocate în supă și fierbe la foc mic până când acestea se înmoaie.

La final, scoate cu o spumieră bucățile de carne și os, precum și zarzavaturile mari și strecoară supa printr-o sită așezată deasupra unei oale.

Dezosează apoi și micile fragmente de carne fiartă și pune-le deoparte alături de pipotă și inimă.

Păstrează deoparte rondelele de morcov și bucățile de carne, pentru a le adăuga mai târziu în supa de găluște.

CITEȘTE ȘI: De ce bucătarii pricepuți pun cuburi de gheață în supă: Cum ajunge acest preparat sa fie mai gustos – Exquis

Cum preparăm găluștele de griș?

Se bat ouăle întregi cu furculița, apoi se adaugă treptat grișul. Acesta se adaugă câte puțin și se omogenizează compoziția după fiecare tranșă adăugată.

În timpul procesului de adăugare a grișului poți pune în amestec și sarea.

După ce grișul a fost complet încorporat, lasă amestecul „la odihnit” timp de 10 minute. În acest timp, grișul absoarbe umiditatea de ou și se umflă.

Urmează să fierbem găluștele de griș. Supa în care vor fierbe acestea trebuie să fie fierbinte și să clocotească încet, la foc mic.

Cu lingura înmuiată în prealabil în supă se vor scoate forme de găluște și se vor adăuga în supa care fierbe încet.

Acestea se fierb pentru circa 10 minute, apoi se stinge focul și se mai lasă în abur, sub capac, pentru alte 10 minute.

Punem înapoi în oală rondelele de morcov, alături de bucățile de carne fiartă și pătrunjelul tocat mărunt și supa este gata!

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro